HTML

Úszó Elefántok

Túra az indiánok, úszó elefántok és mérges kígyók között néhány oltással és a szárazleprától való félelemmel. Nem fürdöm a Gangeszben! India.

Friss topikok

Linkblog

A gasztroraj

2011.02.22. 14:27 mr.

Vegetáriánus de halevő rajság!

 

Hol másutt lenne az ember vegetáriánis (de halevő, na bumm), ha nem az Újhazában!

Ezernyi dál és palak és pakura és dósza érvelt amellett, hogy ne csirkézzem, pláne ne ott, ahol minden a higiénia ellen szól. Ráadásul jó hangosan. Bár ezek a hangok egyre halkabbak, és lassan teljesen elnyomja őket a folyamatos, szűnni nem akaró dudaszó.

Az indiaiak ugyanis dudálnak, ha meglátnak egy ismerőst az út szélén, dudálnak, ha azt akarják, hogy lehúzódj az útról, dudálnak, ha azt akarják, hogy ne húzódj le, de duálnak akkor is, ha meglátnak egy ismerőst az út szélén. Dudálnak, ha kanyarodnak, vagy ha épp egyenesen haladnak tovább. Ha gyorsítanak, dudálnak, és dudálnak, ha lassítanak, sőt, ha egyenletes tempóval haladnak, dudálnak egyet. Vagy többet. A mai riksa általában tizeket dudált, bár egyszer beérte kilenccel is. Dudálnak, ha szembe jön valaki, és dudálnak, ha nem jön szembe senki. kanyar előtt, aközben, és utána is dudálnak. De ez csak egy kis intermezzo, mert ennél sokkal fontosabb, hogy végre rájöttem, hogy az igazi rajság a gasztrorajság!

A gasztroraj először is nagy gondot fordít a megfelelő alapanyagok kiválasztására, és azok begyűjtésére, ugyanis a gasztroraj alapos.

Legyen szó nézelodesről a halpiacon,...

 

...a banán,...

 

... vagy a kókusz szüreteléséről,...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a tealevelek,...

... vagy a rizs begyűjtéséről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gasztroraj epikureista, igazi ínyenc,...

 

aki szeret dőzsölni,...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de olykor be kell, hogy érje pórias ételekkel, sőt, van, hogy nélkülöznie kell, vagy improvizálnia. Ilyenkor a gasztroraj könnyen feltalálja magát, és

legel a helyi kóbor kecskékkel,...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vagy különleges golyóbogarat fogyaszt, amely kis gömböcce kerekedik, pont mielőtt a gasztroraj elfogyasztaná, igy a gaszto- és a sznobraj (lsd. egy későbbi bejegyzésben, ha esetleg sznobrajjá alakulnék) bonbonbogárnak hívja.

 

Es most, ha megbocsájtotok, a gasztro- (és leendő sznob)raj beül egy munnari étterembe, hogy rajoskodjon.

 

Bon Bon Bogárka

Szólj hozzá!

Címkék: india tea gasztronomia rizs vegetarianus raj duda ultetveny bon bogar halpiac kokusztej gasztroraj rizsfold kokuszdio

A bejegyzés trackback címe:

https://uszoelefantok.blog.hu/api/trackback/id/tr762679837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása